AMC Networks Central Europe Kft.

Az AMC Networks International - Central Europe (AMCNI Central Europe) budapesti székhelyű, a teljes kelet- és közép-európai régióban televíziós csatornákat működtető társaság.
Az AMC Networks International – Central Europe  magyarországi portfóliója változatos tematikában sokféle televíziós csatornát kínál a nézőknek. A Spektrum HD, a Spektrum Home és a TV Paprika kellemes kikapcsolódást és sokrétű információt nyújt. Sport témában a Sport1 HD-n, a Sport2 HD-n és a Sport M-en mindent megtalálunk, ami sport. Kisebb és nagyobb gyerekeknek a Minimax és a Megamax nyújt gondtalan kikapcsolódást.  Az AMCNI Central Europe széles portfólióját a filmcsatornák teszik teljessé: az AMC, a Filmcafé, a Film Mania és a Film+ (csak Csehországban és Szlovákiában).
A csatornák műsor összetétele a helyi néző igényekhez van alakítva, helyi nyelven, és számtalan platformon elérhetőek – HD-ban is, így on-demand és mobil szolgáltatásokon is.
A társaság tulajdonosa az AMC Networks. Az AMC Networks több mint 30 éve elkötelezetten minőségi műsorokat és filmes tartalmakat készít. Tulajdonosa és működtetője számos kiemelkedően népszerű és díjnyertes kábeltelevíziós márkának mint az AMC, az IFC, a WE tv, az IFC Films ls a Sundance TV.

1139 Budapest, Lomb u. 23-27.
Csatornák: 
AMC
Az AMC a televíziózás egyik legnépszerűbb és legdíjazottabb márkája. Az AMC az egyetlen csatorna a televíziózás történetében, amely négy egymást követő évben is elnyerte a legjobb drámasorozatért járó kitüntetést, az Emmy-díjat. Legünnepeltebb saját gyártású sorozatai közé tartozik a sokszoros díjnyertes Mad Men, a Breaking Bad és a The Walking Dead. A csatorna Észak-Amerika után 2014-ben kezdte meg a nemzetközi terjeszkedést. Magyarországon 2014 novembere óta fogható, és az azóta eltelt időben számtalan exkluzív világpremiert hozott el a hazai nézőknek, mint a Fear the Walking Dead, a Better Call Saul, a The Night Manager, a Fargo vagy az Into the Badlands.
Sundance TV
A Sundance TV a független filmesek és filmrajongók igazi paradicsoma. Azon nézőké, akik valami mást keresnek. Az alapító, Robert Redford kreativitást hangsúlyozó küldetéséhez híven a Sundance Channel a független gondolkodású nézők televíziója. A merész és fantáziadús csatorna sokszínű, lebilincselő és magas színvonalú független filmeket és díjnyertes eredeti sorozatokat kínál a közönségnek. A Sundance Channel Ázsiától Dél-Amerikán keresztül Európáig számos filmfesztivál aktív támogatója. Filmkínálata folyamatosan frissül a legújabb, fesztiválokon bemutatott alkotásokkal.
Film Café
A Filmcafé az általános szórakoztatást tartja elsődlegesnek sikerfilmjeivel. A csatorna műsorkínálata országos televíziós premiereket és sikerfilmeket egyaránt tartalmaz, amelyek mind a legnagyobb forgalmazókkal (MGM Studios, 20th Century Fox, Sony Pictures Television) kötött megállapodások révén jutnak el a Filmcafe nézőihez.
Film Mánia
A Film Mánia a világ legnagyobb stúdióinak és forgalmazóinak sikerfilmjeit vonultatja fel, köztük elismert rendezők díjnyertes alkotásait világsztárok főszereplésével. A magas színvonalú, változatos és dinamikus programkínálat leginkább az 1990-es és 2000-es évek filmjeit tartalmazza, köztük elismert hollywoodi és európai rendezők díjnyertes munkáit. A Film Mánia küldetésének tekinti a minőséghez való ragaszkodást és a hazai ízlés kiszolgálását.
Spektrum TV
Tudás szórakozva, könnyedén: a Spektrum látványos, izgalmakkal teli műsorokat kínál. Ismeretterjesztő filmjeivel, sorozataival a Spektrum nemcsak jövőnk, hanem jelen életünk különböző kihívásaira is keresi a válaszokat, emellett elemzi történelmünket is. A legszebb természetfilmekkel kezdődik minden hétvége reggel, az „Ablak a természetre” című különleges, új műsorsáv sorozataival. Este 22:00 órától mindennap történelmi témájú dokumentumfilmek és –sorozatok kutatják és elevenítik fel múltunk varázslatos fordulatait, és mára szinte szállóige is lett a Spektrum-sáv címe: „Történelem tízkor”. De legyen szó történelemről, természetről, a tudomány vagy a technika csodáiról, a Spektrum hiteles és mindenki számára közérthető formában nyújt ismeretterjesztő műsorokat az egész család számára.
Spektrum Home TV
„Otthon vagyunk az igényes szépségben” – ezt ígéri nézőinek a Spektrum Home, Közép- és Kelet-Európa első lakberendezéssel és kertészkedéssel foglalkozó tematikus csatornája, A csatorna saját világunkat veszi szemügyre: praktikus tippeket, kreatív ötleteket és hasznos tanácsokat kínál mindenkinek, aki szeretné barátságosabbá tenni a környezetét.
TV Paprika
A TV Paprika Közép-Kelet-Európa egyik vezető gasztronómiai témájú csatornájaként népszerűsíti a minőségi alapanyagok használatát, az egészséges táplálkozást, az étel élvezetét. Ebben a csatorna számtalan saját gyártású műsora, valamint a világ legkedveltebb televíziós séfjei – többek közt Gordon Ramsay, Jamie Oliver vagy Nigella Lawson – segítenek. A TV Paprika két új műsorsávot is indított az ételek szerelmeseinek: a hétköznap esték az „Utazás gasztronómiába” jegyében telnek: minden este 22:00 órától olyan műsorok kerülnek képernyőre, amelyek a helyi ételeken túl az adott ország konyhájának hátterét, kultúráját, sőt: természeti szépségeit, varázslatos tájait is bemutatják. A hétvégi délutánok pedig az édességeké: a „Sütivilág” praktikus sütési fortélyokat, finom süteményeket vonultat fel.
Sport1 TV
A Sport TV a bajnokok csatornája, közvetíti hazánk sikersportága, a kézilabda férfi és női Bajnokok Ligája küzdelmeit, emellett a labdarúgó BL minden játéknapjáról is láthatunk mérkőzéseket a Sport1 és Sport2 csatornán, de jégkorong BL és vízilabda BL is szerepel a műsorán. Az európai nemzeti labdarúgó-válogatottak világbajnoki és Eb-selejtezőinek is a Sport TV ad otthont. Itt láthatjuk a világ legerősebb nemzeti bajnokságának, a spanyol LaLigának mérkőzéseit, a legrégebbi múltra visszatekintő labdarúgó-versenysorozatot, az FA-kupát, illetve a Német Kupa küzdelmeit. A Sport TV amerikai portfólióját az NFL, az NBA és az NHL alkotja, de számtalan rangos világeseményt, köztük a magyar válogatott jégkorong-világbajnokságait, kézilabda Eb-ket és vb-ket és például a Copa Américát is itt követhetik a nézők. A kiemelt közvetítéseket saját gyártású szakmai műsorok színesítik, amelyek közül a Harmadik Félidő a kézilabda Bajnokok Ligájával és a spanyol labdarúgással, a Trash Talk az amerikai sportokkal, az Út Milánóban című műsor pedig labdarúgó BL-lel foglalkozik. A SportM díjnyertes dokumentumfilmeket ad, és Hír-M című hírműsora napi nyolc alkalommal számol be a legfontosabb sporthírekről.
Minimax
Színes és színvonalas mesevilág a gyermekkorra formálva: a Minimax mesés szórakozást kínál az óvodás és általános iskolás gyermekeknek. Vajon mi a Minimax töretlen népszerűségének titka? A helyi igényekre hangoltan szerkesztett, hangsúlyozottan erőszakmentes műsorkínálat változatos, így a televízió értékes gyerektartalmakat visz el az otthonokba. A legnépszerűbb karakterek főszereplésével készült animációs sorozatokkal, egész estés rajzfilmekkel, valamint játékosan ismeretet átadó produkciókkal várja a gyerekeket a Minimax a képernyők elé. A csatorna számtalan rendezvénnyel, pályázattal is szórakoztatja a családokat, de történései nyomon követhetőek a csatorna népszerű honlapján, a lelkes rajongótáborral rendelkező Facebook oldalán és a havonta jelentkező a Minimax Magazinban is.
Megamax
Játékmárkák sikersorozatainak, élőszereplős ifjúsági műsoroknak ad otthont a Megamax. Humor, akció, kaland és zene színe-java: a Megamax nagyszerű egyveleget kínál elsősorban a Minimaxból „kinőtt” fiúközönsége számára. A trendi kínálatban hétköznapi hősök és szuperhősök kapnak helyet, sőt: a tinédzserek az élőszereplős sorozatok révén átélhetik a leginkább őket foglalkoztató élethelyzeteket.
C8
Mindennap este 20:00 órától – a Minimax adásidejét követően – látható a C8 műsora. A szabadon fogható, széles közönségnek szóló műsorfolyam rendszeresen frissül, tartalma betekintést enged a sport-, film-, gyermek-, életstílus és tudományos-szórakoztató csatornák műsorkínálatába.