2011. évi Reklámtorta

A termékelhelyezés érezhetően megjelent a reklámpiacon / Reklámtorta - a 2011. évi televíziós és rádiós reklámpiaci felmérés eredményei

Budapest, 2012. március 1., csütörtök – Új adatokat hozott nyilvánosságra az elektronikus médiumok hirdetési bevételeiről a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME). Az elektronikus média legnagyobb képviselőit tömörítő szervezet 2005 óta publikálja az éves elektronikus reklámbevételeket a tagok által nyújtott hiteles adatok alapján. A műsorszolgáltatók eredményeit idén is az Ernst & Young gyűjtötte és összesítette.

A MEME a tagok megbízása alapján közzéteszi a 2011. évi televíziós reklámtortát, amelynek meghatározásánál a Műsorszolgáltatók Egyesületének tagjai a reklámszpotokból és szponzorációból származó, ügynökségi és egyéb kedvezményekkel csökkentett, úgy nevezett „net-net” bevételeket vették figyelembe. Ennek megfelelően a reklámtorta nem tartalmaz olyan egyéb bevételi forrásokat, mint az emelt díjas telefon és SMS, valamint a rendezvények és a „merchandise eszközök” (saját márkás árucikkek). A reklámtorta továbbra is csak a tényleges pénzmozgást igénylő bevételeket tartalmazza, vagyis a barter-tranzakciókat nem.