AMC Networks Central Europe Kft.

.Az AMC Networks International Central and Northern Europe-ról
Az AMC Networks International Central and Northern Europe vezető nemzetközi televíziós társaság, szervezetileg az AMC Neworks International egyik üzleti egysége.
Portfóliójába 14 csatornamárka tartozik, változatos műfajokban, a film és sorozattól kezdve a gyerekzsáneren keresztül az infotainment- és a sportműfajig.
A társaság felel a JimJam globális  feedjéért, valamint számos közép- és kelet-európai csatornáért, köztük a zászlóshajó AMC-ért, továbbá a Filmcafe, a Film Mánia, a Film+ (csak Csehországban és Szlovákiában), az MGM, a Sport1, a Sport2, a Minimax, a Spektrum, a Spektrum Home és a TV Paprika televíziós csatornákért. Ezen felül, az AMC Networks International Central and Northern Europe működteti a német KinoweltTV-t.
A televíziós csatornák műsor-összetétele a helyi nézői igényekhez lett alakítva, és helyi nyelven, számtalan platformon érhetőek el – HD-ban is -, így on-demand és mobil szolgáltatásokon is.

1139 Budapest, Lomb u. 21-25.
Csatornák: 
AMC
Az AMC a televíziózás egyik legnépszerűbb és legdíjazottabb márkája. Az AMC az egyetlen csatorna a televíziózás történetében, amely négy egymást követő évben elnyerte a legjobb drámasorozatért járó kitüntetést, az Emmy-díjat. Legünnepeltebb saját gyártású sorozatai közé tartoznak a sokszoros díjnyertes Mad Men és a Breaking Bad, mellettünk a jelenleg is műsoron levő Fear The Walking Dead, az Emmy- és Golden Globe-díjas Better Caul Saul, valamint az Into the Badlands, a HUMANS, a Halt and Catch Fire, a Preacher és a hamarosan bemutatkozó The Terror. A csatorna Észak-Amerika után 2014-ben kezdte meg a nemzetközi terjeszkedést, és mára több mint 125 országban és területen érhető el
Film Café
A Filmcafé az általános szórakoztatást tartja elsődlegesnek sikerfilmjeivel. A csatorna műsorkínálata országos televíziós premiereket és sikerfilmeket egyaránt tartalmaz, amelyek mind a legnagyobb forgalmazókkal (MGM Studios, 20th Century Fox, Sony Pictures Television) kötött megállapodások révén jutnak el a Filmcafe nézőihez.
Film Mánia
A Film Mánia a világ legnagyobb stúdióinak és forgalmazóinak sikerfilmjeit vonultatja fel, köztük elismert rendezők díjnyertes alkotásait világsztárok főszereplésével. A magas színvonalú, változatos és dinamikus programkínálat leginkább az 1990-es és 2000-es évek filmjeit tartalmazza, köztük elismert hollywoodi és európai rendezők díjnyertes munkáit. A Film Mánia küldetésének tekinti a minőséghez való ragaszkodást és a hazai ízlés kiszolgálását.
Spektrum
Tudás szórakozva, könnyedén: a Spektrum látványos, izgalmakkal teli műsorokat kínál. Ismeretterjesztő filmjeivel, sorozataival a Spektrum nemcsak jövőnk, hanem jelen életünk különböző kihívásaira is keresi a válaszokat, emellett elemzi történelmünket is. A legszebb természetfilmekkel kezdődik minden hétvége reggel, az „Ablak a természetre” című különleges, új műsorsáv sorozataival. Este 22:00 órától mindennap történelmi témájú dokumentumfilmek és –sorozatok kutatják és elevenítik fel múltunk varázslatos fordulatait, és mára szinte szállóige is lett a Spektrum-sáv címe: „Történelem tízkor”. De legyen szó történelemről, természetről, a tudomány vagy a technika csodáiról, a Spektrum hiteles és mindenki számára közérthető formában nyújt ismeretterjesztő műsorokat az egész család számára.
Spektrum Home
„Otthon vagyunk az igényes szépségben” – ezt ígéri nézőinek a Spektrum Home, Közép- és Kelet-Európa első lakberendezéssel és kertészkedéssel foglalkozó tematikus csatornája, A csatorna saját világunkat veszi szemügyre: praktikus tippeket, kreatív ötleteket és hasznos tanácsokat kínál mindenkinek, aki szeretné barátságosabbá tenni a környezetét.
TV Paprika
A TV Paprika Közép-Kelet-Európa egyik vezető gasztronómiai témájú csatornájaként népszerűsíti a minőségi alapanyagok használatát, az egészséges táplálkozást, az étel élvezetét. Ebben a csatorna számtalan saját gyártású műsora, valamint a világ legkedveltebb televíziós séfjei – többek közt Gordon Ramsay, Jamie Oliver vagy Nigella Lawson – segítenek. A TV Paprika két új műsorsávot is indított az ételek szerelmeseinek: a hétköznap esték az „Utazás gasztronómiába” jegyében telnek: minden este 22:00 órától olyan műsorok kerülnek képernyőre, amelyek a helyi ételeken túl az adott ország konyhájának hátterét, kultúráját, sőt: természeti szépségeit, varázslatos tájait is bemutatják. A hétvégi délutánok pedig az édességeké: a „Sütivilág” praktikus sütési fortélyokat, finom süteményeket vonultat fel.
Sport1 TV
A Sport TV a bajnokok csatornája, közvetíti hazánk sikersportága, a kézilabda férfi és női Bajnokok Ligája küzdelmeit, emellett a labdarúgó BL minden játéknapjáról is láthatunk mérkőzéseket a Sport1 és Sport2 csatornán, de jégkorong BL és vízilabda BL is szerepel a műsorán. Az európai nemzeti labdarúgó-válogatottak világbajnoki és Eb-selejtezőinek is a Sport TV ad otthont. Itt láthatjuk a világ legerősebb nemzeti bajnokságának, a spanyol LaLigának mérkőzéseit, a legrégebbi múltra visszatekintő labdarúgó-versenysorozatot, az FA-kupát, illetve a Német Kupa küzdelmeit. A Sport TV amerikai portfólióját az NFL, az NBA és az NHL alkotja, de számtalan rangos világeseményt, köztük a magyar válogatott jégkorong-világbajnokságait, kézilabda Eb-ket és vb-ket és például a Copa Américát is itt követhetik a nézők. A kiemelt közvetítéseket saját gyártású szakmai műsorok színesítik, amelyek közül a Harmadik Félidő a kézilabda Bajnokok Ligájával és a spanyol labdarúgással, a Trash Talk az amerikai sportokkal, az Út Milánóban című műsor pedig labdarúgó BL-lel foglalkozik.
Minimax
Színes és színvonalas mesevilág a gyermekkorra formálva: a Minimax mesés szórakozást kínál az óvodás és általános iskolás gyermekeknek. Vajon mi a Minimax töretlen népszerűségének titka? A helyi igényekre hangoltan szerkesztett, hangsúlyozottan erőszakmentes műsorkínálat változatos, így a televízió értékes gyerektartalmakat visz el az otthonokba. A legnépszerűbb karakterek főszereplésével készült animációs sorozatokkal, egész estés rajzfilmekkel, valamint játékosan ismeretet átadó produkciókkal várja a gyerekeket a Minimax a képernyők elé. A csatorna számtalan rendezvénnyel, pályázattal is szórakoztatja a családokat, de történései nyomon követhetőek a csatorna népszerű honlapján, a lelkes rajongótáborral rendelkező Facebook oldalán és a havonta jelentkező a Minimax Magazinban is.