Új alelnökök a MEME-ben

Új alelnökök a MEME-ben

A Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) májusi közgyűlésén, Vidus Gabriella (RTL Klub kereskedelmi igazgató, r-time ügyvezető igazgató ) és Dr. Tóth Csaba (AMC Networks International Central Europe, regionális jogi és szabályozási igazgató, az igazgatóság tagja) személyében két új alelnököt választott, tisztségük két évre szól.

Vidus Gabriella a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán Idegenforgalom és Szálloda Szakon végzett 1997-ben, majd marketing szakközgazdászként a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott 2000-ben. 1997-ben client managerként került az induló TV2-höz, ahol 1999-ben key account manager lett. 2000 óta dolgozik az RTL Klubnál: először értékesítési csoportvezető volt, majd értékesítési vezetőnek nevezték ki 2002-ben. Az R-Time Sales and Marketing 2004-es megalakulása óta a társaság ügyvezető igazgató-helyettese. 2008 májusától a megújuló r-time Kft. ügyvezető igazgatója, egyben az RTL Klub kereskedelmi igazgatója.

Dr. Tóth Csaba a St Louis-i Webster University nemzetközi kapcsolatok szakán kezdi felsőfokú tanulmányait, ezután az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szerez diplomát 1999-ben. További tanulmányokat az ELTE Kommunikáció Szakán és a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Infokommunikációs szakjogász képzésén folytat. Pályafutását ügyvédi irodáknál kezdi, hat éven át a Hogan Lovells nemzetközi jogi tanácsadó cég vezető jogásza, majd 2009-ben csatlakozik az addigra már számos regionális tematikus TV-csatornát birtokló Chellomédiához. A Liberty csoport 2014-ben értékesíti a Chellomediát az AMC Networksnek, Csaba innentől párhuzamosan látja el az AMC Central Europe és az amszterdami székhelyű Digital Media Center jogi igazgatói feladatait.